You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Рапицата - успешнa и печелившa култура с биостимулаторите на Агро-Био Трейдинг

Рапицата  - успешнa и  печелившa  култура с биостимулаторите на Агро-Био Трейдинг

Маслодайна рапица - познават я всички земеделски производители. Актуална със семената, от които се добива масло, в последните години тя се превърна в култура присъстваща в сеитбоорота на по-голяма част от земеделските стопани у нас. Рапицата е култура, в която  стопаните инвестират значителни средства почти 10-11 месеца от годината и затова всеки принос трябва да се отчита за нейното най-ефективно отглеждане. По тази причина целта на Агро Био Трейдинг е да осигури на производителите качествени биостимулатори и да предостави иновативни решения, които гарантират висококачествен добив и висока възвръщаемост на инвестициите.

 

Хранененто на рапицата е едно от основните мероприятия, започващи още преди сеитбата и продължаващи да цъфтеж.

Важно е да бъдат включени хранителни вещества като фосфор, калий, сяра и магнезий в почвата преди сеитбата на рапицата. В допълнение към тези хранителни вещества се прилагат и азотни торове преди сеитбата. Употребата на хранителни вещества от торовете не е на100%, така че е препоръчително да се включи органичен гранулиран тор комбинация с минерални торове . Агро Био Трейдинг предлага да се използва органичен тор  Алга Сойл , който има няколко предимства:

  • засилва кълняемата енергия на растенията и усвояването на хранителни вещества
  • подобрява структурата на почвата и водоустойчивостта
  • обогатява почвата с органичен компонент
  • подпомага активността на микроорганизмите в почвата

Най-добрият начин да се гарантира добро развитие на маслодайната рапица през есента е периодичния преглед , така че да се знае  какво се случва и всички интервенции да се изпълняват въз основа  състоянието на посева и навременно. Във фаза 3 - 5 лист  е необходимо да се забави развитието на  рапицата чрез регулатори на растежа в комбинация с растителни такива на база водорасли Алга 600  - 50гр / дка и СофтГард в доза от 80-100мл / дка . Това приложение поддържа цялостния растеж и основните фактори за общия растеж , нарастването на корена от фини корени и коренови власинки, удебеляване шийката на корена  стимулиране на страничните разклонения . Размерът на кореновата система е пряко пропорционално на получаването на вода , хранителни вещества и устойчивост на замръзване. До края на есента ние препоръчваме биостимулатор с високо съдържание на естествени ауксини и водорасли РуутМост - 100мл/ дка. РуутМост поддържа нормална височината на растенията, кореновият растеж и обем, предотвратява стреса и повишава мразоустойчивостта на рапицата, гарантирайки успешно презимуване.  .
Осигуряването на Бор е от съществено значение през есента, като се  предпазва тъканите от напукване следствие на температурни колебания , повишава устойчивостта към гниене , а също и има положително въздействие върху растежа на корените. Ние от Агро Био Трейдинг предлагаме решение с нашия биостимулатор Алга Бор Про. Посевите третирани с Алга Бор Про през есента  презимуват по-добре и напролет страдат значително по-малко вследствие дефицит на бор. Следователно , ние препоръчваме прилагане на Алга Бор Про , което съдържа бор свързан в органична форма и следователно по- полезен и ефективен в сравнение с друг бор .В случай на неправилно хранене с този елемент се образува кухина в кореновото сечение, която е врата към патогени. Може да се появи и гниене.

Биостимулаторите на Агро Био Трейдинг са гаранция рапицата да бъде успешна и печеливша култура

Прикачени файлове

Сподели